Hlavní obsah

Lyžař Bank řeší dilema s volbou lyží na příští sezónu

BRNO

Zhruba týden má nejlepší současný český lyžař Ondřej Bank na vyřešení zásadního problému před příští sezónou, kterým je volba lyží. Šest sezon byl Bank věrný slovinské značce, nyní dostal nabídku od věhlasnější konkurenční rakouské firmy. Po březnovém skončení Světového poháru devětadvacetiletý Bank ještě v Itálii a v Rakousku při testování lyží tvrdě trénoval, nyní se musí na základě svých poznatků rozhodnout.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lyžař Ondřej Bank na ruzyňském letišti

Článek

"Bude to zásadní otázka před příští sezónou, která stojí pouze na mém rozhodnutí. Potom se už bude příprava odehrávat klasickým způsobem v modelu předchozích sezón," uvedl Bank při své návštěvě Brna v rámci prezentace švýcarských hodinek.

"S lyžemi Elan jsem byl nesmírně spokojený. Podařilo se mi na nich dosáhnout i dobré výsledky. Nabídka od Atomiku je ale velmi výhodná," odkryl Bank svoje dilema, zda opustit osvědčenou značku, kde je na listině závodníků jedničkou, nebo přestoupit.

U Atomiků už jedničkou nebude, tou je vítěz Světového poháru Švýcar Carlo Janka a výčet hvězd je poměrně dlouhý. "Musel bych se na vyšší pozice prodírat," konstatoval Bank, který po náročné minulé sezoně zatím prožil necelé tři týdny odpočinku a relaxace. Součástí této fáze přípravného období jsou i návštěvy solných jeskyní a vodní masáže.

Bankovi už zůstal jen poslední týden volna. "Ten jsem si ale musel tvrdě vybojovat. Potom se už opět rozjede kolotoč fyzické přípravy, na který naváže lyžování," poznamenal nejlepší současný český sjezdař, jenž se v minulé sezoně vrátil k lyžování po téměř dvouleté přestávce, kterou způsobila komplikovaná zlomenina nohy při tréninku sjezdu v Kitzbühelu.

"Už jsem na 98 procent zdravý. Jen při nějakém obzvlášť dlouhém skoku jsem dva až tři dny cítil nohu ve zlomeném místě," řekl Bank.

Reklama