Hlavní obsah

Za vybavení lyžařských hvězd získalo Centrum Paraple 210 tisíc

PRAHA

Celkem 210 tisíc korun vynesla dražba oblečení a vybavení českých lyžařských olympijských medailistů a dalších lyžařů v rámci slavnostního večera ankety Král bílé stopy z minulého týdne. Svaz lyžařů České republiky částku věnuje Centru Paraple.

Foto: ČTK

Olympijská helma lyžařky Šárky Záhrobské byla nejdražším artiklem v charitativní dražbě po vyhlášení ankety Král bílé stopy.

Článek

Hosté na Žofíně měli možnost získat devět relikvií. Nejdražší byla olympijská helma bronzové slalomářky z Vancouveru Šárky Záhrobské, která se vydražila za 55 tisíc korun. Běžecké hole dvojnásobného držitele bronzu z Kanady Lukáše Bauera získal nový majitel za 40 tisíc, kombinézu jiný kupující za 12 tisíc.

V dražbě byly také lyže skikrosaře Tomáše Krause, běžecká kombinéza Martina Koukala, skokanská kombinéza a startovní číslo sdruženáře Pavel Churavého nebo skokanské lyže Antonína Hájka.

Králem bílé stopy 2010 se stala nečekaně slalomářka Záhrobská. Favorizovaného běžce Bauera odsunuly hlasy fanoušků z internetu a sms zpráv až na třetí místo. Před vítěze Tour de Ski a celkově druhého ve Světovém poháru Bauera se dostal i travní lyžař Lukáš Kolouch. S ohledem na zarážející výsledky pořadatelé hlavní ankety uvažují o změně systému hlasování.

Reklama

Související témata: