Hlavní obsah

Eberharter: Jsem víc než dobře připravený

VÍDEŇ

V červenci rakouský lyžař Stefphan Eberharter potěšil všechny příznivce rozhodnutím pokračovat v kariéře. Dva týdny před startem nové sezóny Světového poháru se navíc cítí ve skvělé formě a podle svých slov je připraven na obhajobu prvenství v SP.

Foto: ČTK

Stephan Eberharter s malými globy za celkové vítězství ve sjezdu a super-G SP.

Článek

"Moje baterky jsou dobité a jsem více než dobře připravený," řekl Eberharter v rozhovoru pro televizní stanici ÖRF. Odmítl však nějak konkretizovat bližší cíle. "Nikdy jsem před sezónou nemluvil o svých ambicích a neudělám to ani teď. Ale samozřejmě lyžuji proto, abych vyhrával," vysvětlil.

Světový pohár zahájí 26. října závod v tyrolském Söldenu. "Je to pro mě jeden z nejdůležitějších závodů, protože v tomto regionu žiju. Věřím si před ním," komentoval olympijský vítěz ze Salt Lake City své šance v úvodním obřím slalomu nové sezóny.

I když v roce 2002 vyhrál na olympiádě právě obří slalom, chce ve Světovém poháru zvítězit především v hodnocení sjezdařů. "Sjezd vždycky byl mou nejoblíbenější disciplínou, právě ten chci vyhrávat. A další triumf v Kitzbühelu by byl třešničkou na dortu," dodal vítěz prestižního Hahnenkammu z roku 2002.

Reklama