Hlavní obsah

Biatlonista Šlesingr se představí v Poháru IBU v Novém Městě

JIHLAVA

Start českých biatlonistů Michala Šlesingra a loňské juniorské mistryně světa Veroniky Vítkové bude největším lákadlem víkendového Poháru IBU na kolečkových lyžích v Novém Městě na Moravě. Ve druhém dílu letního seriálu se mezi reprezentanty z deseti zemí představí i medailisté z olympijských her a světových šampionátů.

Foto: Michal Krumphanzl

Biatlonista Michal Šlesingr

Článek

V silné sestavě dorazí na Vysočinu Rakušané, kteří se stali v posledních sezónách biatlonovou velmocí. Ozdobou bude Christoph Summann, který vyhrál pět závodů Světového poháru, získal tři medaile na mistrovství světa a byl dvakrát druhý na letošní olympiádě ve Vancouveru. Jeho krajan Dominik Landertinger se již v jedenadvaceti letech stal mistrem světa a také má stříbro z Vancouveru.

Ve startovním poli bude zkušený Polák Tomasz Sikora, slovenský olympijský objev Pavol Hurajt, který získal ve Vancouveru bronz v závodě s hromadným startem. Mezi ženami se řadí kromě Vítkové k favoritkám Polka Veronika Nowakowská s Němkou Tinou Bachmannovou.

"Nadcházející Pohár IBU je pro nás další prověrkou před mistrovstvím světa, které se uskuteční v Novém Městě na Moravě v roce 2013. V zimní sezoně bude naším hlavním vrcholem na přelomu února a března mistrovství světa juniorů," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Jihlavě předseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Letní Pohár IBU v biatlonu na kolečkových lyžích odstartoval minulý víkend ve švédském Östersundu a závěrečný třetí závod se uskuteční poslední zářijový víkend v Rumunsku.

V sobotním programu jsou od 10:00 závody ve sprintu a v neděli stíhací závody.

Reklama