Hlavní obsah

Vítková přechodila virózu, přijde o Pohár IBU v Novém Městě

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Talentovanou biatlonistku Veroniku Vítkovou trápí v letní přípravě opět zdravotní problémy. Po loňském zánětu mozkových blan se juniorské mistryni světa opět vracela bývalá forma, ale nyní u ní vyšetření odhalilo přechozenou virózu. Vítková proto přijde o víkendový Pohár IBU na kolečkových lyžích v Novém Městě na Moravě. Ještě ve čtvrtek absolvovala střelecký test v dějišti závodu, po kterém jí bolelo v krku a cítila se zesláblá.

Foto: Michal Krumphanzl , ČTK

Biatlonistka Veronika Vítková

Článek

"Už v týdnu se Veronice udělalo špatně na tréninku v Jablonci. Krevní test ukázal na přechozenou virózu. Zdálo se, že nemoc už doznívá," uvedl trenér Jindřich Šikola.

Vítkové se na konci léta pravidelně vrací angína. "Nechtěli jsme, aby se nemoc naplno rozběhla. Proto dostala přednost domácí léčba," řekl kouč.

Absence v Novém Městě Vítkovou mrzí. "Tréninkový plán jsem celé léto plnila na sto procent a chtěla si vyzkoušet, jak zvládnu závody v mezinárodní konkurenci," posteskla si jednadvacetiletá závodnice z Jilemnice, kterou čeká ve středu maturita na sportovním gymnáziu. Po ní by ráda startovala příští víkend na mistrovství republiky v letním biatlonu v Letohradě.

Hvězdou závodu bude Sumann

Hlavní hvězdou závodů Poháru IBU bude Rakušan Christoph Sumann, držitel dvou stříbrných olympijských medailí z Vancouveru. Na Vysočině to velmi dobře zná, neboť na konci 90. let zde startoval ve Světovém poháru běžců. "Moc se mi ale nedařilo. Závody beru jako nejlepší trénink. Chci rozhodně uspět, ale z případné porážky nebudu dělat vědu," poznamenal Sumann po dnešním tréninku.

Zda se představí za necelé tři roky v Novém Městě na mistrovství světa, nechává zatím otevřené. "Nejsem nejmladší. Uvažuji o konci kariéry po mistrovství světa 2012 v Ruhpoldingu. Ale to se ještě může změnit," řekl čtyřiatřicetiletý biatlonista.

V sobotu se v Novém Městě uskuteční sprint a v neděli stíhací závod.

Reklama