Hlavní obsah

Karlovy Vary zachránily lyžařskou exhibici, přidaly na ni 350 000 korun

KARLOVY VARY

V Karlových Varech se i letos v prosinci uskuteční lyžařská běžecká exhibice Carlsbad Ski Sprint, jejíž čtvrtý ročník zachránil mimořádný finanční příspěvek města ve výši 350 000 korun. Navýšení městské spoluúčasti z původních 150 000 korun na konečného půl milionu ovšem při dnešním jednání zastupitelstva narazilo na značný odpor opozice, která exhibici zpochybňovala jako zbytečnou a drahou.

Článek

Jako akci hezkou a navštěvovanou, která ale městu přináší více negativ než pozitiv, označil lyžařskou exhibici Vlastimil Lepík (Karlovarská občanská alternativa). Podle něho není dobré, když se v době všeobecného šetření a napjatých rozpočtů přidávají další peníze na akci, která městu k propagaci příliš nepomáhá. "Sportovní komise má přitom potíže, kde sehnat při úsporách v rozpočtu peníze pro místní sportovce," uvedl.

Ještě radikálnější byl Jiří Kotek (Alternativa), jenž prohlásil, že akce tohoto typu do centra města vůbec nepatří. Uvedl, že je neúnosně zatěžován povrch pěší zóny na třídě T. G. Masaryka, kde už je poškozená dlažba. Podle něho závody tohoto typu patří do lesů a do hor. "Nechápu, proč by za to mělo město ještě platit. Bereme tak šanci horským obcím, aby se při pořádná akcí tohoto typu zviditelnily," podotkl.

Všechny námitky opozice odmítal náměstek primátora Tomáš Hybner (ČSSD) s tím, že Carlsbad Ski Sprint je pro Karlovy Vary naopak velkým přínosem a vyplatí se ho podporovat. Startují na něm špičkoví závodníci včetně Lukáše Bauera, který se při exhibici objeví i letos. "Je to podívaná především pro místní a loni přišlo na 5000 lidí. Televize potom vysílala více než hodinový záznam ze závodů," poznamenal.

Pokud by město svou účast z původních 150 000 korun nezvýšilo o dalších 350 000 korun, Carlsbad Ski Sprint by se letos asi nekonal, řekl ČTK Martin Müller z pořádající agentury Müller Production. Půl milionu korun od města je při rozpočtu kolem 2,5 milionu korun významnou částkou. "Tu akci nepořádáme pro sebe. Je koncipována jako propagace lyžování ve spojení s Karlovými Vary i Lukášem Bauerem," uvedl Müller.

Reklama