Hlavní obsah

Skokani na lyžích odjeli do Itálie na letní mistrovství republiky

PRAHA

Autobus plný skokanů na lyžích dnes zamířil do Itálie. Na můstku v Predazzu se totiž v neděli uskuteční letní mistrovství České republiky i za účasti asi dvaceti italských skokanů. Chybět z české špičky by měl pouze nemocný Jakub Janda. "Může to být zajímavá zkušenost. Poměření sil s Italy na pro nás relativně ne tolik známém můstku by mělo přinést pro všechny zajímavý závod," řekl před šampionátem reprezentační kouč David Jiroutek.

Foto: ČTK

Trenér skokanů David Jiroutek.

Článek

Autobusem do Predazza, z Prahy vzdáleného 700 kilometrů, odjelo 23 mužů a juniorů a čtyři skokanky. Navíc přijede asi deset závodníků po vlastní ose. Závodů se zúčastní okolo dvaceti domácích skokanů, a to i proto, že asistenta italské reprezentace dělá Jakub Jiroutek.

"Náklady jsou pro nás srovnatelné s tím, kdybychom závod dělali doma. Takhle dáme závodníkům i ze širší základny možnost zazávodit si v atraktivním prostředí," konstatoval Rostislav Jofízek, sportovní ředitel skokanského úseku lyžařského svazu v tiskové zprávě.

Na můstku HS-106 začne v neděli soutěž žen od 9:30, muži startují v poledne. Titul obhajuje Roman Koudelka, s kterým jsou hlavními adepty na prvenství Borek Sedlák, Lukáš Hlava nebo Jan Matura.

Janda se ze závodu ze zdravotních důvodů omluvil. "Doktor mi tuto alternativu nedoporučil. Teď je důležité doléčit nemoc a poté se opět naplno vrhnout do tréninku," uvedl skokan na svém webu.

Reklama