Hlavní obsah

Záhrobská se k umístění v obřím slalomu v Söldenu neupíná

Z deváté sezóny ve Světovém poháru začne v sobotu v rakouském Söldenu ukrajovat nejlepší česká alpská lyžařka Šárka Záhrobská. Na úvod zimy, jejímž vrcholem je únorové mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu, čeká pětadvacetiletou závodnici tradičně obří slalom, v němž loni dokázala bodovat jen jednou.

Foto: Tomáš Lisý

Šárka Záhrobská

Článek

Bronzovou medailistka z her ve Vancouveru v Söldenu přivítalo slunce a na sjezdovce na Rettenbachu hromada čerstvého sněhu. „Nahoře na kopci je asi půl metru, ale níž se ještě nelyžuje,“ popisovala Záhrobská podmínky před úvodním podnikem sezóny.

Záhrobská se od léta připravuje pod vedením trenéra Pavla Šťastného a jak sama říká, v přípravě na obří slalom začínala prakticky od nuly. „Ráda bych ukázala to, co už umím. Ale v obřím slalomu jsme začali od nuly, až v červenci jsem najížděla první brány. Pokrok cítím, ale má to vývoj. Neupínám se tu k nějakému umístění,“ hlásila z ötztalského údolí. „„Pokud by se dostala do druhého kola a bodovala, bylo by to super, skvělý úspěch,“ míní Šťastný.

Závod v Söldenu je pro majitelku kompletní sady medailí z mistrovství světa zahřívacím kolem, ostrý start ji čeká o tři týdny později. To je na programu slalom speciál ve finském Levi.  „Hlavně ve slalomech bych si měla vyjet body pro lepší nasazení i do obřáků,“ poznamenala Záhrobská.

Protože v uplynulé sezóně nenasbírala ve Světovém poháru 500 bodů, neudrží se v ostatních disciplínách kromě slalomu těsně za elitní třicítkou. Při pátečním večerním losování očekává Záhrobská číslo někde okolo padesátky. „Musím se s tím poprat. Trať tady ale bývá vždycky dobře připravená, tvrdá, nesjízdný to nebude,“ dodala.

Reklama

Související témata: