Hlavní obsah

Bank do druhého kola v Söldenu nepostoupil, vede Richard

SÖLDEN

Český sjezdař Ondřej Bank nepostoupil do druhého kola obřího slalomu v Söldenu, úvodního závodu letošního ročníku Světového poháru. Na vítěze prvního kola Cypriena Richarda z Francie ztratil 2,57 sekundy a obsadil 33. pozici.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Ondřej Bank

Článek

V čele závodu je pořádně těsno. Za Richardem je se ztrátou dvou setin Američan Ted Ligety, o další setinu zpět jsou shodně Rakušan Philipp Schörghofer a Ital Davide Simoncelli. Šest nejrychlejších závodníků se vešlo do 15 setin.

"Už v cíli jsem věděl, že to dneska nevyjde. Je to ale moje chyba, protože jsem jel zbytečně opatrně, vůbec jsem neriskoval," řekl Bank, který jel se startovním číslem 26 a měl velké šance postoupit. "Právě proto jsem si myslel, že taková jízda bude stačit. Mám formu, myslel jsem si, že nebudu muset riskovat, ale ono se to nevyplácí. Je velký rozdíl jet nadoraz nebo pěknou jízdu," vysvětloval.

Martin Vráblík vyjel na rozbitou trať se startovním číslem 65 a obsadil 64. pozici se ztrátou 6,52 sekundy na první místo. Další český zástupce Adam Zika na startu nakonec chyběl.

"Bylo to dost rozbité, proto jsem dával bacha, abych nevypadl, a vlažil jsem to. To byla velká chyba, nevím proč, je to škoda," litoval Bank. Richarda totiž v tréninku před sezonou několikrát porazil. "V tréninku jezdím skvěle, já to vím, že v závodu jsem horší. Moje blbost. Na prudkém svahu jsem prostě nezávodil a poskakoval z díry do díry," láteřil.

Na psychice mu moc nepřidalo ani velké očekávání členů týmu po skvělých tréninkových ukazatelích. "Všichni mě plácali po zádech, že budu do pětky, že jezdím super, a to mi moc nevyhovuje. Příště radši budu zase útočit zezadu a asi budu muset zapracovat trochu na hlavě," poznamenal. "Doufám, že se to zlepší. Příště musím jet naplno se vším všudy," dodal.

Reklama