Hlavní obsah

Krýzl opět kvůli zranění nelyžoval, jeho start v Levi je ohrožen

PRAHA

Český lyžař Kryštof Krýzl se stále potýká s následky zranění kotníku. Nemůže trénovat ani závodit a vynechá proto po úvodním závodu v Söldenu také nedělní slalom Světového poháru ve finském Levi.

Článek

Zranění si osmý slalomář z mistrovství světa 2009 ve Val d'Isere přivodil na soustředění na konci srpna v Chile. Od té doby ho noha bolí, byť se zkoušel na úvodní slalom sezony připravit. Poslední vyšetření u ortopéda Marcela Staši odhalilo, že zranění ještě není dostatečně zahojené, a lékař proto naordinoval ještě další týden absolutní klid.

Krýzl po měsíční pauze začal trénovat na začátku října, týden se připravoval v rakouském Kaunertalu. Při následném tréninku s Ondřejem Bankem a Filipem Trejbalem na tvrdé a rozbité trati na Pitztalu ho však začal kotník opět bolet.

Krýzl: Nechci, aby zranění bylo chronické

"Nechci, aby se zranění změnilo v chronické a aby mě nějaká bolest dlouhodobě omezovala. I když je každý den s dlahou dlouhý, chci kotník nechat zcela uzdravit," prohlásil Krýzl.

Pracuje alespoň na fyzické kondici a provádí další speciální cvičení. Na lyže se chce dostat za týden. "Rád bych odjel obří slalom Evropského poháru na konci listopadu a pak odletěl na trénink a sérii Světových pohárů do Ameriky," plánoval.

Kvůli zranění vynechal úvodní obří slalom v Söldenu, který ale byl nakonec po prvním kole kvůli mlze zrušen. Pro Krýzla je úspěšný vstup do závodů důležitý, neboť v důsledku úrazu páteře z loňské sezony má zmražené body do žebříčku FIS, které rozhodují o nasazení do závodů Světového poháru. Záda si Krýzl poranil zhruba před rokem, ale už se z těchto vážných problémů zcela uzdravil.

Reklama

Související témata: