Hlavní obsah

Sjezdař Miller si není jistý, zda vydrží do mistrovství světa

Americký lyžař Bode Miller je na začátku čtrnácté sezóny Světového poháru, ale není jisté, že ji dokončí. Vítěz superkombinace z olympiády ve Vancouveru ani neví, zda se objeví na šampionátu v Garmisch-Partenkirchenu.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Američan Bode Miller.

Článek

"Nejsem si jistý, jak dlouho budu jezdit, jestli vydržím do mistrovství světa nebo co," řekl Miller americkým novinářům při tréninku ve Vailu. "Teď začínáme," dodal.

V případě Millera je všechno možné. Vždycky si šel vlastní cestou a většinu věcí dělá intuitivně a podle svého uvážení. To se týkalo i návratu na lyže před touto sezónou.

"Každý předem věděl, že zase budu závodit, ale než jsem se já rozhodl, tak jsem musel absolvovat tréninkové kempy a tréninky, abych měl jasno," řekl. V třiatřiceti letech tedy pokračuje, protože se na lyžích pořád baví. "Dokud mi to vydrží, budu se cítit dobře a nebude mě limitovat bolavé tělo, budu pokračovat dál," uvedl Miller.

Pětinásobný olympijský medailista řekl, že výsledky a úspěchy nejsou faktorem, který ho žene dopředu. "Je přirozené a jasné, že mnohé naplňují dychtivostí, ale já se nikdy nestaral o to, jestli něčeho dosáhnu nebo ne," konstatoval Američan.

Oslavy na bedně ho už nezajímají

Pro dvojnásobného vítěze Světového poháru závod končí okamžikem projetí cílem. Oslavy na stupních vítězů a rozebírání výsledku ho už nezajímají. "Mým nejoblíbenějším momentem je okamžik těsně před cílem, to mě vzrušuje. V ten okamžik jsem pyšný, ale tím i končí všechny oslavy," řekl lyžař s nálepkou rebela.

Vítěz 32 závodů Světového poháru se před minulou sezónou vrátil do americké reprezentace po dvou letech, které strávil pouze se svým vlastním týmem. Změna a delší pauza po předčasně ukončeném ročníku 2008/09 mu pomohla - na olympiádě získal zlato v superkombinaci, stříbro v super-G a bronz ve sjezdu.

Reklama