Hlavní obsah

Běžec na lyžích Jakš začal sezónu čtvrtým místem ve sprintu FIS v Muoniu

MUONIO

Běžec na lyžích Martin Jakš začal novou sezónu čtvrtým místem ve sprintu v závodu FIS ve finském Muoniu. Český reprezentant vyhrál kvalifikaci i semifinále a až ve finále závodu na 1,4 kilometru volnou technikou nestačil na vítězného Tima Simonlatsere z Estonska, Kazacha Alexeje Poltaranina a dalšího Estonce Peetera Kummela. Ostatní čeští závodníci neprošli kvalifikací.

Článek

"Že jsem uspěl ve sprintu? I mně to trošku překvapilo, ale kvalifikace mi vyšla super a cítím se dobře," řekl Jakš. "Na začátku sezóny je člověk vždycky plný očekávání a neví, jak odtrénoval a čeká, až se potká s konkurencí. Tenhle výsledek je super, protože víme, že jsme udělali dobrou práci. Doufám, že to vydrží."

Jakš po dvou předchozích sezónách ovlivněných zdravotními problémy letos konečně odtrénoval vše podle plánu. "Je v pohodě a je jsem rád, že mu úvod vyšel, protože se tady v tréninku jevil fakt dobře," řekl trenér Miroslav Petrásek.

Zvyká si na rossignoly

Čtyřiadvacetiletého Jakše výsledek potěšil i proto, že po uplynulé sezóně vyměnil lyže a nově si zvyká na rossignoly. "Změna je vždycky určitý risk, ale myslím si, že se to zatím rýsuje dobře, že to byla správná cesta," konstatoval Jakš.

Reklama

Související témata: