Hlavní obsah

Lyžař Jakš doběhl v Muoniu v závodu FIS třetí na klasické desítce

MUONIO

Běžec na lyžích Martin Jakš potvrdil, že má na úvod sezony skvělou formu. Po nečekaném čtvrtém místě v pátečním sprintu kategorie FIS ve finském Muoniu dnes doběhl na stejném místě třetí na klasické desítce.

Článek

Z vítězství se radoval Američan Kris Freeman o čtyři sekundy před Němcem Tobiasem Angererem, Jakš na třetím místě ztratil další dvě sekundy. Český běžec se prosadil v konkurenci kompletních výběrů Německa, Itálie, Finska, Estonska a Ruska.

"Martin jezdí výborně. Je to povzbuzení pro něj i pro všechny okolo," řekl ČTK trenér národního týmu Miroslav Petrásek. Byl rád, že Jakš potvrzuje formu z tréninku. "Mohl by navázat na to, co předváděl předloni," uvedl Petrásek. V roce 2008 se Jakš prosazoval do elitní třicítky a nejlépe skončil jedenáctý na klasice v Otepää.

V norském Beitostölenu se běžely sprinty volnou technikou, které vyhráli domácí Anders Glörsen a Maiken Caspersenová Fallaová. Úřadující vítěz Světového poháru Nor Petter Northug nepostoupil o desetinu z kvalifikace a byl jednatřicátý.

Sezona Světového poháru začne příští týden v Gällivare. Ve Švédsku mají muži na pořadu bruslařskou patnáctku, ženy desítku a v neděli se uskuteční štafety.

Reklama

Související témata: