Hlavní obsah

Vítěz Světového poháru Northug vynechá úvodní závod sezony

GÄLLIVARE

Bez obhájce velkého křišťálového globu Pettera Northuga začne v sobotu Světový pohár v běhu na lyžích. Norská hvězda se rozhodla vynechat nadcházející víkend ve švédském Gällivare, protože se necítila stoprocentně zdravotně v pořádku a nechtěla riskovat vážnější onemocnění.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Nor Petter Northug vynechá začátek sezony

Článek

"Petter měl těžké nohy a zcela se nezotavil po krátkém nachlazení, a proto nechceme riskovat," řekl norským médiím trenér reprezentace Morten Aa Djupvik. "Nejde o krizi. Sezona je dlouhá a nemusí spěchat. Nejdůležitější je, aby se dal Petter do pořádku a byl znovu schopen bojovat," dodal manažer Vidar Lofshus.

Northug laboroval s nemocí minulý týden a o víkendu v Beitostölenu propadl ve sprintu i na volné desítce. Okamžitě odcestoval domů do Trondheimu, aby se uzdravil. Zvažovalo se, že do Gällivare odjede, ale ve čtvrtek večer padlo rozhodnutí, že úvod vynechá. Není ani jistý jeho start o týden později ve finském Kuusamu.

Hlavním cílem Northuga a celého norského tým v letošní sezoně je především mistrovství světa, které se koná na přelomu února března v Oslu.

Reklama