Hlavní obsah

Chystali se bez sněhu, dopřejí si pár kil navíc

Je to vítaná změna pro celou českou sestavu! Ale prakticky i pro celý skokanský svět. Trápení s udržováním váhy bude zase kolem můstků o něco méně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Janda (vpravo) společně s dalšími skokany na lyžích na tiskové konferenci.

Článek

Vzroste minimální povolená hmotnost závodníků. „A lyže se přitom zkrátily jen minimálně, to není ani znát, pro mě zkrátka žádný problém,“ říká Antonín Hájek. „Tělo se aspoň se zátěží líp popere,“ libuje si Borek Sedlák, že se teď přece jen lépe vyhne mukám při boji o každé deko váhy.

„A aspoň budu moci častěji do rychlého občerstvení,“ komentoval změnu s úsměvem frenštátský matador Jakub Janda. „V dobách stresu kolem závodů to může pomoci.“

I pro novotu v podobě přípravy bez tradičního prvního sněhu na severu měl tým pochopení, chystal se na bližších můstcích s ledovou stopou a umělým dopadem. „Poláci sice mají přes sto pokusů na sněhu, ale nevidím v tom problém, v Kuusamu si skočíme v tréninku. A uvidíme,“ vzhlíží k novotě Janda i ostatní z šestičlenné sestavy, v níž jsou i Koudelka, Matura a Hlava.

„Po dlouhé době máme tak početné zastoupení, A jedno místo je rezervou, třeba i na něj dosáhneme,“ dodává Rostislav Jozífek, šéf úseku.

Reklama