Hlavní obsah

Churavého šili, ostatní sdruženáře ničily nemoci

PRAHA

Sesypalo se na ně všechno možné. Zranění a nemoci zasáhly do přípravy českých reprezentantů v severské kombinaci na novou sezónu, která jim začne pátečním závodem Světového poháru v Kuusamu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Pavel Churavý po soutěžním skoku na olympiádě ve Vancouveru.

Článek

Tomáš Slavík a Miroslav Dvořák po letní Grand Prix kvůli streptokoku týdny netrénovali, Petra Kutala srazila i mononukleóza. K tomu nejlepší český sdruženář Pavel Churavý, který se opakovaně dostal až na stupně v kláních seriálu, upadl na ledovci a roztrženou ruku mu museli šít.

„Musíme manko nějak dohnat,“ velel kouč Luděk Šablatura, který s týmem vyrazil za přípravou i na sever do finského Vuokatti. V Kuusamu nečeká nejzářivější výsledek, ač třiatřicetiletý matador Churavý byl v minulé sezóně opět téměř jistotou ve sbírání příček v elitní desítce. I na zimní olympiádě ve Vancouveru. „Musel teď ale improvizovat, trénovat s jednou holí,“ připomněl Šablatura.

Start do sezóny? „Nechme se překvapit, jak to dopadne. Pořád doufáme, že to nebude tak špatné, že dost potrénujeme. Ale hlavní bude až mistrovství světa v Oslu,“ dodal trenér týmu.

Reklama