Hlavní obsah

Rieschová v úvodním sjezdu sezony pokořila rivalku Vonnovou

Německá sjezdařka Maria Rieschová vyhrála úvodní sjezd sezony Světového poháru v kanadském Lake Louise. O 12 setin sekundy porazila nejlepší sjezdařku minulé sezony Američanku Lindsey Vonnovou, které tak uniklo šesté vítězství v Lake Louise v řadě.

Článek

Třetí dnes skončila se ztrátou 21 setin sekundy Rakušanka Elisabetha Görglová. Češka Klára Křížová obsadila předposlední 54. místo, když na vítězku ztratila přes pět a půl vteřiny.

Na prvních dvou místech se tak sešly dvě nejvýše umístěné ženy poslední sezony. Zatímco v boji o velký křišťálový globus i malý za sjezd byla minulou zimu úspěšnější Vonnová, dnes se radovala Rieschová. Připsala si tak svůj pátý triumf ve sjezdu v kariéře a celkově 15. vítězství v závodu Světového poháru. Po dvou druhých místech ve slalomu tak konečně vyhrála i v této sezoně a zvýšila své průběžné vedení v SP. Naopak Vonnová na triumf stále čeká a na Rieschovou ztrácí už 169 bodů.

Rieschová triumfem jen potvrdila vydařený start německé reprezentace do sezony. Ve všech pěti úvodních závodech stála některá z Němek na stupních vítězů. To se podařilo naposledy v sezoně 1966/67.

"Už v trénincích jsem měla velmi dobrý pocit. Lindsey je v tomto závodě téměř neporazitelná, ale já jsem to dnes dokázala," dodala Rieschová, která v Lake Louise jako jediná dokázala Vonnovou porazit už v roce 2006.

Pro obě rivalky, ovšem v soukromí blízké přítelkyně, to byl zároveň prestižní duel o to, která z nich dá lepší dárek svému životnímu partnerovi k narozeninám. Přítel Rieschové Marcus Höfl tak bude mít dvojitou oslavu, zatímco Thomas Vonn se musí spokojit s narozeninovou oslavou. "Pivo si ale dáme všichni společně," řekl Höfl.

Reklama