Hlavní obsah

Sprint dvojic po pádu soupeřů vyhrál Hattestad s Glöersenem

DÜSSELDORF

Sprint dvojic na závodech Světového poháru v běhu na lyžích vyhráli Norové Ola Vigen Hattestad s Andersem Glöersenem. Česká dvojice Dušan Kožíšek, Martin Koukal vypadla v Düsseldorfu v semifinále a obsadila dvanácté místo. Mezi ženami zvítězily Italky Magda Genuinová s Ariannou Follisovou.

Článek

Finále mužů rozhodla kolize vedoucí dvojice v poslední zatáčce před cílem. Němec Josef Wenzl se pokusil "zavřít" u hrazení jedoucího Johna Kristiana Dahla, norský závodník se o soupeře opřel rukou a oba upadli. Do cíle nakonec dojeli za vášnivé diskuze na posledních dvou místech.

Pro šťastné vítězství si dojel druhý norský tým ve složení Hattestad, Glöersen. Druhé místo obsadili Mats Larsson a Emil Jönsson ze Švédska, třetí byli Italové Fabio Pasini s Davidem Hoferem.

Ženský závod ovládly Italky Genuinová s Follisovou. Ta tím rozšířila svou sbírku úspěchů z Düsseldorfu, kde v sobotu vyhrála sprint jednotlivkyň.

SP v běhu na lyžích v Düsseldorfu - sprint dvojic volnou technikou:
Muži - 6x1,6 km:
1. Hattestad, Glöersen (Nor.) 19:56,6, 2. Larsson, Jönsson (Švéd.) -0,2, 3. Pasini, Hofer (It.) -1,0, 4. Wurm, Tritscher (Rak.) -2,2, 5. Krjukov, Parfenov -2,4, 6. Petuchov, Morilov (všichni Rus.) -4,5, ...12. Kožíšek, Koukal (ČR) vyřazeni v semifinále.
Ženy - 6x0,9 km:
1. Genuinová, Follisová (It.) 10:41,1, 2. Fallaová, Brunová-Lieová (Nor.) -0,9, 4. Gaiazovová, Crawfordová (Kan.) -2,4, 4. Janovská, Korostelevová (Rus.) -3,8, 5. Herrmannová, Fesselová (Něm.) -7,3, 6. Peräläová, Muranenová (Fin.) -8,1.

Reklama