Hlavní obsah

Biatlonistka Mäkäräinenová vyhrála v Östersundu i stíhací závod

ÖSTERSUND

Stíhací závod na 10 km ve švédském Östersundu suverénně vyhrála finská biatlonistka Kaisa Mäkäräinenová. Po triumfu v pátečním sprintu si tak připsala druhé vítězství ve Světovém poháru v kariéře.

Článek

Pro jedinou českou reprezentantku Veroniku Vítkovou závod předčasně skončil poté, co ji Mäkäräinenová dostihla o kolo. Vítkové se dnes nedařilo a po čtvrté střelbě jí patřilo s téměř sedmiminutovou ztrátou 55. místo.

Česká závodnice se musela vyrovnat se zdravotními potížemi. "Veronika měla před startem bolesti břicha, stejně jako před vytrvalostním závodem Zdenka Vejnarová. Přesto se rozhodla nastoupit," uvedl trenér Jindřich Šikola v tiskové zprávě. "Nevím, čemu zdravotní komplikace přičíst. Jestli kontaminované vodě, nebo ještě něčemu dalšímu. Nemáme tu lékařské zabezpečení, takže by to byly jen dohady," dodal.

Sedmadvacetiletá Mäkäräinenová vyrazila na trať s náskokem 19 vteřin, který si přinesla ze sprintu, a díky bezchybné střelbě vedení bez potíží udržela. Do cíle nakonec doběhla s náskokem 1:25,3 minuty před Němkou Miriam Gössnerovou, která musela na tři trestné okruhy. Třetí místo obsadila domácí Helena Ekholmová.

Finská reprezentantka se díky druhému triumfu v kariéře posunula do čela průběžného pořadí SP se ziskem 150 bodů. Druhá Ekholmová má na kontě 136 bodů, třetí Anna Carin Zideková ze Švédska pak o bod méně.

Reklama