Hlavní obsah

Návrat je cennější než titul mistra světa, tvrdí lyžař Albrecht

Švýcarský lyžař Daniel Albrecht překvapil nedělním 21. místem v obřím slalomu Světového poháru v Beaver Creeku sám sebe. Pro sedmadvacetiletého univerzála je prý návrat po 22 měsících do bílého kolotoče cennější než titul mistra světa v kombinaci z roku 2007.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Švýcarský lyžař Daniel Albrecht

Článek

"Byl to nádherný den," rozplýval se po závodě Albrecht, který měl vloni v lednu v Kitzbühelu hrůzostrašný pád, po němž byl tři týdny v umělém spánku. "Chtěl jsem si jen dobře zajezdit a dorazit do cíle. Hodně mě překvapilo, že jsem hned takhle rychlý," dodal Švýcar. Jak připomíná agentura APA, ani slavný Hermann Maier svého času neprožil takhle úspěšný comeback - v prvním závodu po těžké nehodě na motocyklu se nedostal do druhého kola.

Albrecht už se chystal na návrat předminulý týden v kanadském Lake Louise, kde absolvoval svůj první oficiální trénink po nehodě. Do sjezdu o body ale tehdy ještě nenastoupil, a tak se dočkal až v neděli v Beaver Creeku.

"Tenhle výsledek je víc než můj mistrovský titul," připomněl Albrecht největší úspěch v kariéře ze šampionátu v Aare. "Už po prvním kole jsem byl přešťastný. Teď už mám jistotu, že všechno funguje," radoval se vítěz čtyř závodů SP.

Po úvodním kole v Beaver Creeku byl Albrecht sedmnáctý těsně za českým lyžařem Ondřejem Bankem, ve druhém si o něco pohoršil. Pokles o čtyři příčky mu však byl úplně lhostejný.

"Chtěl jsem zajet pouze čistou jízdu bez tlaku, aby se nic nestalo. Bylo mi jedno, jestli budu čtyřicátý nebo padesátý," uvedl Albrecht. "Tenhle závod jsem si ve snu prožil už mnohokrát. Proto jsem se už před ním cítil jako vítěz," dodal.

Reklama