Hlavní obsah

Janda raději spal na zemi, k Harrachovu cítí respekt

Lépe se už jeho bolavá záda dlouho neměla, a hned přišel rozlet. Jakub Janda po noclehu na zemi hotelového pokoje doletěl v Lillehammeru k 17. místu, jednomu ze svých lepších výsledků sezóny, která skokanům na lyžích pokračuje o víkendu dvěma díly Světového poháru v Harrachově.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Skokan na lyžích Jakub Janda cítí k Harrachovu respekt.

Článek

„David Jiroutek (trenér) čte autobiografii Andreho Agassiho, ten taky spával v hotelech kvůli zádům jen na zemi, tak jsme to zkusili,“ říkal Janda po návratu ze severského tažení. Noc na podlaze ho inspirovala.

„Teď si koupím karimatku a spacák. Budu spávat na zemi, pokud nebude dobrá postel. Jak je moc měkká, jsem z toho špatný,“ tvrdil. Jen na skok zamířil domů do Frenštátu. A ve středu už má trénovat na harrachovském Čerťáku, kde slavil před pěti lety jednu ze svých prvních výher ve Světovém poháru.

Od té doby se tam SP nekonal, i tak má můstek v paměti. „Jdu na něj respektem. Nic se mi tam naštěstí nestalo, ale létá se tam vysoko, dopadová rychlost je velká. Je to místo, kde cítím nebezpečnost našeho sportu,“ přiznal Janda teď marně útočící na umístění v elitní desítce, momentálně vytoužené hranici pro české skokany. Co chybí?

„Dva dobré skoky. V Kuusamu jsem byl po první části 11., v neděli v Lillehammeru jsem měl 10. výkon ve druhém kole, dát oba skoky v jednom závodě, tak to vyjde.“

Reklama