Hlavní obsah

Snowboardcrossař Novotný skončil v druhém SP sedmnáctý

ARLBERG

Snowboardcrossař Michal Novotný skončil sedmnáctý v druhém závodu Světového poháru. V rakouském Arlbergu dnes český jezdec zvládl dobře kvalifikaci a ve vyřazovacích jízdách mířil z osmifinále do čtvrtfinále, ale o druhé postupové místo těsně přišel. Poprvé v kariéře vyhrál Ital Luca Matteotti, soutěži žen kralovala stejně jako o den dříve Kanaďanka Dominique Maltaisová.

Foto: Sport.cz

Michal Novotný při freeridovém dobrodružství na Aljašce.

Článek

Novotný zajel v kvalifikaci desátý čas. V osmifinále dobře odstartoval a chvilku vedl, než ho předjel Jonathan Chever z USA. Český jezdec držel druhé místo, ale trochu ztrácel a po posledním skoku se na něj dotáhl Shaun Palmer. Zdálo se, že Novotný byl v cíli o kousek dříve než dvaačtyřicetiletý Američan, což ukázala i televizní grafika, jenomže rozhodčí na základě fotofiniše pořadí prohodili a Čech nepostoupil.

"Zkoumali jsme fotku a bylo to hodně těsný, ale asi měli pravdu," napsal ČTK Novotný, jehož uplynulou sezonu trápily natažené vazy v kotnících, kvůli kterým odjel jen čtyři závody SP a jeden na olympiádě ve Vancouveru. "Hlavně, že mě ty kotníky bolí jen málo a jsem zase schopen závodit naplno jako dřív," řekl Novotný, který v úterním premiérovém závodě obsadil 29. místo.

Mezi ženami prošla z kvalifikace do vyřazovacích jízd Klára Koukalová, ale vypadla hned ve čtvrtfinále a obsadila 16. místo. Kateřina Chourová skončila osmnáctá a o dvě místa horší byla juniorská mistryně světa Eva Samková.

Reklama