Hlavní obsah

V Harrachově se stále neskáče, první závod má začít ve 14:00

HARRACHOV

Odkládání závodů Světového poháru ve skocích na lyžích v Harrachově pokračuje. Silný vítr společně s hustým sněžením přiměl organizátory odsunout začátek původně sobotního závodu na 14:00, kdy mělo začínat nedělní klání. Organizátoři zároveň oznámili, že místo plánovaného jednoho kola se pokusí závodníci odskákat dvě kola. Druhý závod by měl následovat potom.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Můstky v Harrachově

Článek

"V tuto chvíli je situace taková, že jsme všechno odsunuli na 14:00. Sobotní závod bychom rádi odskákali na dvě kola, potom by měl následovat druhý závod," řekl novinářům šéf skokanského úseku Mezinárodní lyžařské federace FIS Walter Hofer. "Jisté je nyní však pouze to, že do pondělí se závody překládat nebudou," odmítl Hofer další variantu, o které se v Harrachově v sobotu hovořilo.

Přívaly sněhu a silný vítr narušily celý víkendový program. Páteční dvě tréninková kola a kvalifikace byly přesunuta na sobotu, kdy se jeden trénink a boj o postup do hlavního závodu stihl odskákat dopoledne. Od té doby se harrachovský můstek pouze uklízí od nové vrstvy sněhu. Předpověď není příznivá ani na nedělní odpoledne.

Reklama

Související témata: