Hlavní obsah

Štafeta biatlonistů doběhla v Hochfilzenu sedmá, vyhráli Norové

Aktualizováno

Čeští biatlonisté zopakovali v úvodní štafetě Světového poháru výsledek z letošních olympijských her a v Hochfilzenu doběhli sedmí. Vyhráli suverénně Norové. Jejich finišman Tarjei Bö v rakouském středisku nenašel ani v jednom ze tří závodů přemožitele.

Foto: ČTK/EPA

Český biatlonista Zdeněk Vítek - ilustrační foto.

Článek

České kvarteto ve složení Jaroslav Soukup, Zdeněk Vítek, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr se dlouho pohybovalo až ve druhé desítce, neboť hned první člen štafety Soukup musel absolvovat trestný okruh. V hustém sněžení ztrácely i další štafety s výjimkou Norska a Rakouska a díky Moravcově skvělé střelbě se české barvy dostaly na osmé místo.

V závěrečném úseku dokázal ještě Šlesingr předběhnout slovinského zástupce a dovezl štafetu na sedmé příčce. V té době už čtyři minuty slavili Norové, které po pokaženém úseku Alexandera Ose vytáhli do čela skvělým výkonem Ole Einar Björndalen a Emil Hegle Svedsen. Stejně jako ve Vancouveru za nimi druzí skončili Rakušané, těsný souboj o třetí místo vyzněl pro Francouze.

Světový pohár v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Muži - štafeta na 4x7,5 km:
1. Norsko (Os, Björndalen, Svendsen, Bö) 1:29:38,2 (1 tr. okruh+7 dobíjení), 2. Rakousko (Mesotitsch, Eberhard, Sumann, Landertinger) -53,1 (0+4), 3. Francie (Jay, Beatrix, Habert, M. Fourcade) -3:28,8 (2+9), 4. Německo -3:30,5 (0+14), 5. Švédsko -3:32,5 (2+12), 6. Ukrajina -3:44,0 (2+8), 7. Česko (Soukup, Vítek, Moravec, Šlesingr) -3:48,8 (1+13).

Reklama

Související témata: