Hlavní obsah

Kožíšek byl ve sprintu SP čtrnáctý, vyhráli Jönsson a Björgenová

DAVOS

Běžec na lyžích Dušan Kožíšek obsadil ve sprintu Světového poháru v Davosu 14. příčku. Jako jediný český zástupce sice uspěl v kvalifikaci, ve vyřazovací fázi však vypadl hned ve čtvrtfinále. Závod vyhráli Švéd Emil Jönsson a Norka Marit Björgenová.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lyžař Dušan Kožíšek postoupil ve sprintu v Davosu.

Článek

V posledním čtvrtfinálovém běhu na kilometrové trati, kterou lyžaři absolvovali volnou technikou, se Kožíšek marně v cílové rovince snažil předstihnout Nora Erika Brandsdala a Rusa Nikolaje Morilova. I tak zaznamenal svůj nejlepší výsledek v sezoně a připsal si první body do hodnocení SP.

Další dva čeští zástupci vypadli již v kvalifikaci. Martin Jakš skončil se ztrátou šesti sekund na nejrychlejšího Itala Federika Pellegrina čtyřiatřicátý, Martin Koukal byl s více než desetisekundovým mankem až dvaasedmdesátý.

Finále ovládl Jönsson

Finále mužské kategorie ovládl Jönsson, který za sebou nechal Rusa Alexeje Petuchova a domácího Daria Colognu. Švýcarský lyžař se díky získaným bodům dostal do čela celkové klasifikace.

Jönsson dorazil do Davosu velmi netradičním způsobem. Protože si zapomněl doma pas, jel schovaný v nákladním voze se servismany z dějiště předchozího sprinterského závodu Düsseldorfu, kde rovněž vyhrál. Ani komplikovaná cesta se na jeho formě nepodepsala.

Mezi ženami svou suverenitu opět potvrdila Björgenová, která již do cílové rovinky vbíhala s bezpečným náskokem. V této sezoně ještě nenašla přemožitelku a v hodnocení SP má již více než dvousetbodový náskok na královnu posledních dvou sezon Justynu Kowalczykovou. Polka doběhla třetí, ale protože soupeřce křížila dráhu, jury ji odsunula až na poslední místo ve finále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články