Hlavní obsah

Schlierenzauerovi hrozí kvůli zranění kolena neúčast na Turné

SEEFELD

Rakouskému skokanovi na lyžích Gregoru Schlierenzauerovi hrozí, že se nezúčastní na přelomu roku prestižního Turné čtyř můstků. Olympijský vítěz a mistr světa, jenž už tak zažívá špatný vstup do sezony, si totiž v pondělí poranil koleno.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer

Článek

Dvacetiletý Schlierenzauer kvůli na své poměry slabé formě (maximem byla dvě 14. místa) ani neodcestoval na víkendové závody Světového poháru do Harrachova, které se nakonec nekonaly. Místo toho mladá hvězda pilovala techniku na novém můstku v Seefeldu, kde měla v pondělí při doskoku pád.

Podle informací Rakouského lyžařského svazu má Schlierenzauer trhlinu ve vnitřním postranním vazu pravého kolena. "Jde o tentýž vaz, s kterým byl na jaře 2009 na operaci. Za normálních okolností jsou při takovém zranění nutné čtyři týdny léčby," uvedl lékař rakouského skokana Wulf Götzer. Turné začíná kvalifikací v Oberstdorfu za dva týdny 28. prosince.

Existuje ovšem šance, že při optimálním průběhu hojení by se mohl Schlierenzauer vrátit dříve. "Daří se mi vzhledem k okolnostem docela dobře. Momentálně kolísám mezi naštváním a úlevou, že to nedopadlo hůř," uvedl skokan, jemuž právě vítězství na Turné čtyř můstků chybí jako poslední ve sbírce úspěchů.

Innsbrucký rodák navzdory svému věku dosáhl ve skokanském světě téměř všeho. Na olympijských hrách získal zlato v soutěži družstev a dvě individuální stříbra, dvakrát vyhrál mistrovství světa v klasickém lyžování a je trojnásobným světovým šampionem v letech. V sezoně 2008/09 ovládl celkové hodnocení Světového poháru, v němž už vyhrál 32 závodů, což ho řadí na páté místo v historické tabulce.

Reklama

Související témata: