Hlavní obsah

České skokany stále trápí sníh, před Engelbergem skákal jen Janda

Stejně jako při neuskutečněných závodech Světového poháru minulý víkend v Harrachově trápí české skokany na lyžích i nadále přívaly sněhu. V týdnu měli trénovat na můstku v Liberci, který se však pod bílou masou nepodařilo upravit. Před víkendovými závody v Engelbergu tak skákal pouze aktuálně nejlepší Čech v seriálu Jakub Janda, který odjel z Frenštátu do polského Szczyrku.

Foto: Sport.cz

Jakub Janda

Článek

"Zvládl jsem tam pět skoků. Pět dobrých skoků," uvedl Janda v tiskové zprávě svazu. Ostatní reprezentanti museli vzít zavděk pouze tréninkem na suchu. "Šíleně v Liberci chumelilo, nedal se upravit můstek," posteskl si po zrušeném středečním tréninku kouč David Jiroutek.

Kvůli dopravní kalamitě se doma v Lomnici nad Popelkou připravoval Roman Koudelka a v Harrachově Lukáš Hlava. Všichni společně i s Janem Maturou, Borkem Sedlákem a Antonínem Hájkem dnes zamířili do švýcarského Engelbergu, kde ke dvěma víkendovým závodům přibyl v pátek další díl SP za odložený Harrachov.

"Zažili jsme to tam už loni," připomněl Jiroutek navlas stejnou situaci z minulé sezony, kdy se do Švýcarska přesunul rovněž závod za zrušený Harrachov. "Bude to náročné. Jeden zkušební skok a pak hned kvalifikace," prohlásil český kouč.

Engelberg bude zároveň jednou z nominací na Turné čtyř můstků na přelomu roku. Dosud Češi skákali v seriálu v rekordním počtu šesti mužů, ale to se může po nevýrazných výkonech změnit. Nejvýš je zatím ve Světovém poháru Janda, s 29 body mu patří 23. místo.

"Nechceme kalkulovat, chceme skákat co nejlépe. Do auta jsme nabalili míň věcí, aby se nám vešlo na cestu nazpátek co nejvíc bodů," žertoval trenér. O nominaci na Turné rozhodne těsně před Štědrým dnem podle posledních testů na libereckém můstku.

Reklama