Hlavní obsah

Skikrosař Kraus jel poprvé v sezóně SP finále a skončil čtvrtý

Český skikrosař Tomáš Kraus se zotavil po sobotním pádu a dnes skončil čtvrtý v druhém závodu Světového poháru v italském Innichenu. Naopak Nikol Kučerová nenavázala na senzační bronz a tentokrát nepostoupila z kvalifikace, v níž zajela 18. čas. Závody vyhráli Australan Scott Kneller a Švýcarka Fanny Smithová.

Foto: Radek Smekal, ČTK

Tomáš Kraus po kvalifikační jízdě.

Článek

Kraus potvrdil, že má dobrou formu. "Je vidět, že mi to jezdí, mám z toho opravdu dobrý pocit," řekl ČTK Kraus s tím, že medailové výsledky by měly přijít v dalších závodech. Sobotní pád ho ale trochu poznamenal, večer ho bolel kotník. "Všichni se hodně divili, že jsem přišel na start," uvedl Kraus. Je prý ale zdravotně v pořádku.

V nové sezoně se mu opět daří starty. Už v sobotu, kdy měl těžký pád ve čtvrtfinále po kolizi se stříbrným olympijským medailistou z Vancouveru a úřadujícím mistrem světa Andreasem Mattem z Rakouska, byl vždy na začátku svých jízd nejrychlejší. Totéž zopakoval i dnes a postupně vyhrál osmifinále, čtvrtfinále, kde oplatil porážku Mattovi, i semifinále.

V každé jízdě Kraus porazil Američana Johna Tellera, který byl ale ve finále o jedno místo před českým reprezentantem. "To zase byla smůla," litoval Kraus. Cítil se totiž před finále skvěle. Jenže v té samé zatáčce, po níž v sobotu upadl, se dostal opět do kolize se soupeři a po skoku dopadl mimo trať. "Takže jsem to dojel v klidu dvacet metrů za nima," popsal Kraus.

Nyní jej čekají exhibiční skikrosové závody v úterý a ve středu v St. Antonu, kde si na nohy nasadí freestylové lyže, neboť na trati se bude jezdit hlubokým sněhem a skákat přes střechy domů či aut. "Tak hlavně, abych si něco neudělal," prohlásil Kraus. Závodů se mimo jiné zúčastní také vítěz X-Games Američan Daron Rahlves či Matt.

Druhý byl dnes za Knellerem Švýcar Alex Fiva. Mezi ženami se za Smithovou seřadily olympijská vítězka a mistryně světa Ashleigh McIvorová z Kanady a Němka Heidi Zacherová. Kučerovou v kvalifikaci dělil od postupu mezi 16 nejlepších 35 setin. V celkovém pořadí je stejně jako Kraus sedmá.

Reklama