Hlavní obsah

Přichází série slalomů. Chytí se Záhrobská?

PRAHA

Je tu velká slalomová série. Čeká v příštích čtyřech týdnech Šárku Záhrobskou návrat na nejvyšší pozice, nebo protáhne sérii výsledků, jež mají daleko k těm z minulých ročníků Světového poháru? Už dnes, po závodě v Courchevelu, může být jasněji.

Foto: Nathan Bilow, ČTK/AP

Česká lyžařka Šárka Záhrobská

Článek

„Sezóna je teprve na začátku, jdeme dál,“ velí nezlomeně do boje už od zámořské části SP trenér Pavel Šťastný. Od jara převzal šéfování přípravy mistryně světa, která si na rozdíl od předešlých zim vytkla zřetelný cíl: útok na malý glóbus za celkové prvenství ve své nejsilnější disciplíně. Na stupních při velkém závodě ale nestála od únorové olympiády. To spíše Bank z českých zástupců útočí na pódium.

Ale po 7. místě v Levi a 12. v Aspenu, kde předtím dvakrát vyhrála, teď Záhrobskou do 16. ledna čeká hned pět slalomů. A na programu je i paralelní bitva mezi brankami na dvousetmetrové trati v olympijském areálu v Mnichově. Ale pro tu je Záhrobská zatím pod čarou, nevešla se mezi 16 kvalifikovaných. I proto, že po prvních slalomech SP při sporých mediálních výstupech hlásila: „Neprodala jsem, co umím. Nemohla jsem se najít.“

Slalom chtěla zkusit při kombinačním zápolení ve Val d’Isere, ale přišla další komplikace: diskvalifikace už po úvodním superG kvůli nepovoleným rozměrům náčiní. Jak to bude dnes? „Potenciál je. Až se nám sejdou obě kola, bude z toho velmi dobrý výsledek,“ soudí Šťastný.

Týdny plné slalomů
21. 12. Courchevel (10 a 13 h, Eurosport), 29. 12. Semmering, 2. 1. Mnichov (paralel.), 4. 1. Záhřeb, 11. 1. Flachau, 16. 1. Maribor. Do půli ledna se kromě toho ve SP žen jedou už jen obří slalomy v Semmeringu (28. 12.) a Mariboru (15. 1.), superG i sjezd v Altenmarktu (8. a 9. 1.). Zbylé 3 slalomy jsou na programu v únoru a březnu. Výsledky Záhrobské v sezóně – slalom: 7. v Levi a 12. v Aspenu, obří slalom: 53. v Söldenu, 45. v Aspenu, superkombinace: diskvalifikována ve Val d’Isere.

Reklama