Hlavní obsah

Janda, Matura, Koudelka, Sedlák, Hlava jedou na Turné čtyř můstků

Pětice skokanů na lyžích Jakub Janda, Jan Matura, Roman Koudelka, Borek Sedlák a Lukáš Hlava pojede na úvod Turné čtyř můstků. Ve středu uvedl nominaci trenér David Jiroutek. Na turné nejede Antonín Hájek, kterému se nedaří a bude se připravovat na leteckou část sezóny.

Foto: Christof Stache, ČTK/AP

Jakub Janda v Oberstdorfu.

Článek

Prestižní Turné čtyř můstků, součást Světového poháru skokanů na lyžích, začne 28. prosince kvalifikací na závod v Oberstdorfu, který bude o den později.

Většina národního týmu skákala ve středu v Liberci a někteří se na můstek vrátí před Štědrým dnem. Jakub Janda se připravuje doma a skákat jezdí do polského Szczyrku. "Pak mají kluci volno, aby nasáli vánoční atmosféru, odreagovali se od skoků a získali velkou chuť si zase zaskákat a ukázat se na turné," řekl Jiroutek.

Češi letos ještě nebyli v SP v elitní desítce, i když třeba Matura k tomu měl o víkendu blízko. "Základem turné je vždy první závod a skvěle skákat se musí už od kvalifikace, aby měli kluci solidní soupeře," připomněl Jiroutek speciální systém Turné čtyř můstků, na kterém v prvním kole soupeři vždy dva závodníci proti sobě.

Hájek bude místo turné trénovat a připravovat se na pokračování SP, které začne lety v Harrachově. "Chystá se na letovou část sezony. Pokusíme se o podobný efekt jako loni, kdy se na letech chytil a rozjel se k dobré sezoně," řekl Jiroutek.

Reklama