Hlavní obsah

Bauer byl po závodě naštvaný. Doufal, že velká skupina stáhne ještě více času

TOBLACH

Běžec na lyžích Lukáš Bauer byl naštvaný v cíli dnešní etapy Tour de Ski z Cortiny do Toblachu. Český reprezentant se většinu času podílel na tempu jedenáctičlenné skupiny, která stíhala vedoucího Daria Colognu a Marcuse Hellnera, ale nesnížila jejich náskok o tolik, jak si Bauer představoval.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lyžař Lukáš Bauer byl v cíli v Toblachu naštvaný.

Článek

"Mám za sebou hodně solidní závod, ale já už potřebuju jezdit výborně. Pokud chci myslet na umístění do tří, tak si větší zaváhání nemůžu dovolit," uvedl Bauer na svém webu po distančním závodě na 35 km volnou technikou. Startoval s tříminutovou ztrátou na Colognu a v cíli byl třináctý, ale nyní ztrácí o minutu méně a jen 17 vteřin na třetího Nora Pettera Northuga.

"Umístění neřeším, hlavní je snížení ztráty, i když mě dost mrzelo, že v případě spolupráce více lidí ze skupiny bychom ukrojili ještě víc," neskrýval Bauer určité zklamání. Skupina jedenácti běžců v jednu chvíli snížila náskok Cologni na minutu a půl a měla na dohled Hellnera, ale taktizováním v závěru dvacet vteřin ztratila. "Holt někdo preferuje dílčí úspěch v etapě před tím výrazněji si pomoci v celé Tour. Byl jsem naštvanej, mohli jsme vytěžit o kus víc, ale nevytěžili," dodal Bauer.

Snažil se ostatní lyžaře povzbuzovat, ale pomáhali mu jen tři čtyři další běžci včetně Northuga. "Ale někteří lidi se nedali přesvědčit. Petter byl paradoxně hodně aktivní a sám se to taky snažil trošku dirigovat, aby se jelo," uvedl Bauer.

Sil má třiatřicetiletý obhájce celkového prvenství podle svého pocitu dost. Další může načerpat při pátečním volnu, které už stráví ve Val di Fiemme, kde Tour de Ski o víkendu vyvrcholí. "Půjdu se projít do města a odpoledne projet trať," plánoval Bauer.

O víkendu se má v Itálii stejně jako v Česku oteplit a má pršet. Podobné podmínky byly i loni den před koncem a Bauerovi se dařilo. "Asi přijdou ke slovu lyže, které má Fous (servisman Vít Fousek) speciálně označené. Loni jsem na nich jel a jelo se výborně. Je to lepší, než kdyby byl třeskutý mráz nebo pod nulou," dodal.

Reklama