Hlavní obsah

VIDEO: Skokani špásovali v tělocvičně, skoku do výšky snožmo vládl Koudelka

HARRACHOV

Na můstek vyrazí až v sobotu, v pátek skokani vyspávali po dlouhém přejezdu z Turné a před víkendovými bitvami na harrachovském mamutovi si česká sestava jen zadováděla v tělocvičně. V sobotu se budou při pokračování SP snažit létat, co nejdál. A v pátek: Kdo výš?!. Ale ne jen tak. Z jednoho kroku. To byla zásadní věc, kterou řešili na tréninku. Hecování, sázky... A králem byl Roman Koudelka - 153 cm.

Foto: archiv

Roman Koudelka překonává skokem snožmo laťku ve výšce 153 cm.

Článek

„Trénujeme to třikrát týdně. Je to bezvadné cvičení, ale nikdy jsme si naše skoky neměřili. Až dneska. Aspoň konečně víme, kolik dokážeme skočit,“ usmíval se Jakub Janda, ač v harrachovské tělocvičně za mladším kolegou o osm centimetrů zaostal.

Koudelka se cítil ještě na víc než na páteční výkon. „Mám tohle cvičení rád. Je dobré na dynamiku a na trénink maximální koncentrace. Sice jsme to dřív neměřili, ale myslím, že takových 160 centimetrů už jsem skočil,“ holedbal se.

Češti skokani na lyžích strávili večer před lety v Harrachově oddechovým sportováním v tělocvičně.foto: archiv

Ale nebyla to jediná bitva. V té další Koudelka neuspěl. A nebyl sám. Poražení museli obsluhovat vítěze volejbalového zápasu: Jakub Janda, Borek Sedlák, Lukáš Hlava a fyzioterapeut Daniel Švec, kteří zvítězili po nelítostném boji 2:1 na sety, se u večeře cítili jako králové. A jak to bude dnes na můstku, jehož osvětlení včera zářilo z mlhy? "Doufám, že v domácím prostředí se to zlomí," přeje si trenér David Jiroutek výsledkový obrat k lepšímu.

Kvalifikace je na programu v sobotu v 11 h, boj o body do SP v 16. V neděli pak ve 13.45. Vysílá ČT 4, v jejíž nabídce je i nedělní Jizerská 50 (9h), víkend je ale nabitý i dalšími SP (severská kombinace, alpské lyžování s Bankem v Adelbodenu, vysílá Eurosport).

Reklama