Hlavní obsah

Sjezdař Aamodt vážně zraněn před startem SP

PRAHA

Pád, jehož výsledkem je vážné poranění pravé nohy, potkal sjezdaře Kjetila Andreho Aamodta při středečním tréninku na úvodní závod sezóny Světového poháru. Norský lyžař byl z rakouského Söldenu transportován do nemocnice v Innsbrucku a není jisté, zda pro něj sezóna neskončila dřív, než začala.

Článek

Aamodt při tréninku na premiérový obří slalom zavadil o branku a následně nekontrolovatelně upadl. Jaké zranění vlastně pád způsobil, se zatím ale přesně neví. Podle BBC si Aamodt pravděpodobně zpřetrhal kolenní vazy a Achillovku. Agentura Reuters informovala o zlomenině kotníku, když citovala Aamodtova otce Finna. Podle agentury DPA se v norském týmu hovořilo o zranění kolena.

Jisté je tak zatím pouze to, že se dvaatřicetiletý držitel tuctu medailí z MS, který zárověň jako jediný dokázal vyhrát ve třech disciplínách, rozhodně nepostaví na start nedělního závodu.

Norský reprezentant, který má rovněž na kontě sedm cenných kovů z olympiády, se ve Světovém poháru pohybuje již 15 let. Jednou jej vyhrál (v sezóně 1993/94) a pětkrát skončil druhý (v letech 1993, 1998, 2000, 2001 a 2002).

Aniž by sám mohl tušit, že skončí v nemocnici s nejistými vyhlídkami na sezónu, vtipkoval Aamodt před časem, že se do sportovního důchodu neodebere, dokud jej ve světové špičce nenahradí jiný norský lyžař.

Reklama