Hlavní obsah

Snowboardistka Pančochová je vicemistryní světa ve slopestylu

Snowboardistka Šárka Pančochová se stala vicemistryní světa v disciplíně slopestyle. Ve španělské La Molině dnes dvacetiletá česká naděje nestačila při premiéře této soutěže na světovém šampionátu jen na Finku Enni Rukajärviovou, která jako jediná byla lepší už v kvalifikaci.

Foto: Miro Kuzmanovic, Reuters

Česká snowboardistka Šárka Pančochová

Článek

Stříbro Pančochové je nejlepším českým výsledkem v historii mistrovství světa. O tři místa vylepšila pátou příčku Evy Samkové z úterního snowboardcrossu.

Pančochová se dostala na stříbrnou pozici hned po první finálové jízdě, za kterou od rozhodčích dostala 23,2 bodu. Před druhou jízdou, v které stejně jako ostatní absolvovala tři skoky, dvakrát jízdu po zábradlí a skok v U-rampě, už věděla, že horší než druhá neskončí. Ještě se zlepšila na 25,2 bodu a za zlatem zaostala o tři body.

Pančochová přijela do La Moliny s vizitkou druhé ženy z nedávného prestižního závodu ve slopestylu v Davosu a ve španělském středisku potvrdila, že tuhle disciplínu umí. Je možné, že slopestyle se stane jednou z disciplín olympijských her v Soči 2014.

Pančochová přidala do své sbírky další velký úspěch. V Big Airu je juniorskou mistryní světa a loni v Kreischbergu vyhrála U-rampu Světového poháru.

Šampiony v paralelním slalomu se stali Rakušan Benjamin Karl, který na MS ovládl i obří paralelní slalom, a Norka Hilde-Katrine Engeliová.

Mistrovství světa ve snowboardingu v La Molině (Španělsko):
Paralelní slalom:
Muži: 1. Karl (Rak.), 2. S. Schoch (Švýc.), 3. Marguč (Slovin.), 4. Prommegger (Rak.), 5. Fischnaller (It.), 6. Veith (Rak.), ...v kvalifikaci 23. Šindelář (ČR).
Ženy: 1. Engeliová (Nor.), 2. Sauerbreijová (Niz.), 3. Rieglerová, 4. Neururerová (obě Rak.), 5. Tuděgeševová (Rus.), 6. Koberová (Něm.), ...v kvalifikaci 40. Ledecká, 43. Šindelářová, 44. Elsterová (všechny ČR).
Slopestyle:
Muži: 1. Smits (Belg.), 2. Mattsson (Švéd.), 3. Paumola (Fin.), 4. Landmark (Švéd.), 5. Schattschneider (Rak.), 6. Beaulieu (Kan.), ...11. Nečas, 37. Horák (oba ČR).
Ženy: 1. Rukajärviová (Fin.), 2. Pančochová (ČR), 3. Gotliebová (N. Zél.), 4. Enneová (Fin.), 5. Carrollová (USA), 6. Pehkonenová (Fin.).

Reklama

Související témata: