Hlavní obsah

Sudová byla na MS v jízdě v boulích osmá, Vaculíková jedenáctá

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila na mistrovství světa v americkém Deer Valley v jízdě v boulích osmá. Osmnáctiletá Tereza Vaculíková obsadila při svém debutu na šampionátu jedenácté místo. První titul v individuálním závodě získala po dvou stříbrech z let 2007 a 2009 Kanaďanka Jennifer Heilová.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká akrobatická lyžařka Nikola Sudová

Článek

Sudová, jež má ve sbírce stříbrnou a bronzovou medaili ze světových šampionátů, obsadila v kvalifikaci desáté místo, které ve finále ještě o něco vylepšila. Na svahu, kde se loni v tréninku vážně zranila a musela na operaci kolenních vazů, zaostala podle očekávání v rychlosti. Stejně jako v dosavadních závodech Světového poháru však potvrdila, že se postupně vrací mezi elitu.

Vaculíková proklouzla mezi šestnáctku finalistek z patnácté pozice a jedenáctým místem dosáhla nejlepšího výsledku v dosavadní krátké kariéře. Ve Světovém poháru byla nejlépe čtrnáctá v paralelní jízdě v boulích.

Olympijská vítězka z Turína Heilová dominovala už kvalifikaci a ve finále porazila jen o čtyři setiny bodu Američanku Hannah Kearneyovou, olympijskou šampionku z Vancouveru a vedoucí ženu Světového poháru.

Do mužského finále nikdo z českých lyžařů nepostoupil. Lukáš Vaculík byl v kvalifikaci dvaadvacátý a Václav Novák skončil na 25. místě.

Mistrem světa se stal poprvé v kariéře Francouz Guilbaut Colas. Vítěz 12 závodů Světového poháru a současný lídr seriálu za sebe odsunul olympijského šampiona z Vancouveru Alexandera Bilodeaua a dalšího Kanaďana, osmnáctiletého Mikaëla Kingsburyho.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování v Deer Valley (USA):
Jízda v boulích:
Ženy: 1. Heilová (Kan.) 24,35 b., 2. Kearneyová (USA) 24,31, 3. Richardsová (Kan.) 23,71, 4. Stoljarovová (Rus.) 23,60, 5. Outtrimová 23,17, 6. McPhieová (obě USA) 22,65, ...8. N. Sudová 21,13, 11. Vaculíková (obě ČR) 20,22.

Reklama