Hlavní obsah

Sudová byla na MS v paralelní jízdě v boulích sedmá

DEER VALLEY

Lyžařka Nikola Sudová skončila na mistrovství světa v paralelní jízdě v boulích sedmá. Druhou zlatou medaili v Deer Valley získala Kanaďanka Jennifer Heilová, která vyhrála také individuální závod. Druhá česká reprezentantka Tereza Vaculíková obsadila 17. příčku.

Foto: Sean Kilpatrick, ČTK/AP

Nikola Sudová.

Článek

Dvojnásobná medailistka ze světových šampionátů Sudová, která si před rokem při tréninku právě v Deer Valley poranila koleno a musela na operaci, si v sobotu polepšila o jedno místo oproti individuálnímu závodu.

Paralelní jízdu zcela ovládli kanadští lyžaři. Olympijská vítězka z Turína Heilová obhájila předloňský titul z Inawašira a získala čtvrtý titul mistryně světa. Stříbro vybojovala její krajanka Chloe Dufourová-Lapointeová.

Závodu mužů dominoval olympijský šampion z Vancouveru Alexandre Bilodeau, jenž také vyhrál paralelní jízdu v boulích na MS podruhé za sebou. Ve finále porazil dalšího Kanaďana Mikaela Kingsburyho. Z individuálního závodu v Deer Valley má Bilodeau stříbro.

Lukáš Vaculík a Václav Novák obsadili 20. respektive 21. místo.

Mistrovství světa v akrobatickém lyžování v Deer Valley (USA):
Paralelní jízda v boulích:
Muži: 1. Bilodeau, 2. Kingsbury (oba Kan.), 3. Niši (Jap.), 4. Colas (Fr.), 5. Deneen (USA), 6. Volkov (Rus.), ...20. Vaculík, 21. Novák (oba ČR).
Ženy: 1. Heilová, 2. Dufourová-Lapointeová (obě Kan.), 3. Kearneyová, 4. McPhieová (obě USA), 5. Robichaudová, 6. Richardsová (obě Kan.), 7. N. Sudová, ...17. Vaculíková (obě ČR).

Reklama