Hlavní obsah

Nemocná Rieschová v tréninku sjezdu projela jen jednu branku

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Vedoucí žena Světového poháru ve sjezdovém lyžování Maria Rieschová absolvovala kvůli horečce pouze jednu branku středečního tréninku sjezdu na mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu. Tím splnila podmínku pro start v závodu a po několika obloucích sjezdovku opustila.

Foto: Elvis Piazzi , ČTK/AP

Maria Rieschová v Garmisch Partenkirchenu.

Článek

Lyžařky, které se chtějí zúčastnit páteční superkombinace či nedělního sjezdu, mají povinnost nastoupit na start alespoň jednoho tréninku. Tuto podmínku dnes splnily i Klára Křížová, Šárka Záhrobská, Pavla Klicnarová a Daniela Marková. Všechny nabraly na obtížné a zledovatělé sjezdovce velké ztráty a umístily se v závěru výsledkové listiny.

Na startu se vůbec neobjevila Američanka Lindsey Vonnová, která se stále vyrovnává s následky otřesu mozku z minulého týdne. V posledních dnech si stěžuje na horší koncentraci, v úterním super-G nepotvrdila pozici vedoucí ženy této disciplíny v rámci SP a skončila sedmá. Její start v superkombinaci je nepravděpodobný, a pokud se její stav nezlepší, může přijít také o zbývající závody MS.

Vonnová má na svůj zdravotní stav během velkých akcí smůlu. Loni absolvovala olympiádu ve Vancouveru s poraněnou holení, v roce 2009 se zase při MS pořezala při otvírání lahve šampaňského a musela oželet start v obřím slalomu.

Nejrychleji dnes sjezdovku Kandahar sjela Francouzka Marie Arvierová-Marchandová, o desetinu sekundy za ní zaostala švýcarská naděje Lara Gutová.

MS v sjezdovém lyžování v Garmisch-Partenkirchenu - trénink sjezdu žen
1. Marchandová-Arvierová (Fr.) 1:51,23, 2. Gutová (Švýc.) -0,10, 3. Jacquemodová (Fr.) -0,33, ...36. Křížová -7,92, 38. Záhrobská -8,25, 43. Klicnarová -12,83, 45. Marková (všechny ČR) -14,40.

Reklama