Hlavní obsah

Chřipka ohrožuje páteční start Rieschové v superkombinaci

GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Domácí favoritka Maria Rieschová se možná nepostaví na start páteční superkombinace na mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu. Německá lyžařka, která by jako olympijská vítězka v této disciplíně měla být největší favoritkou na zlato, totiž kvůli chřipce vynechala čtvrteční trénink sjezdu.

Foto: Elvis Piazzi , ČTK/AP

Maria Rieschová v Garmisch-Partenkirchenu.

Článek

Vedoucí žena celkového hodnocení Světového poháru v úterý získala bronz v superobřím slalomu, ale ještě ten večer dostala chřipku. S horečkou ve středu absolvovala jednu branku tréninku sjezdu, aby splnila formální podmínku pro start v kombinaci. Ve čtvrtek se zúčastnila jen prohlídky trati, pak zamířila do postele v hotelovém pokoji.

"Zkusím všechno, abych mohla v superkombinaci startovat," řekla šestadvacetiletá lyžařka. Trpí bolestí v krku a celkovou slabostí, její stav se navíc navzdory léčbě zatím nijak výrazně nelepší.

Otazník visí i nad Vonnovou

Před pátečním závodem se vznáší otazník i nad startem další spolufavoritky Lindsey Vonnové. Američanka si po sedmém místě v super G stěžovala na přetrvávající problémy po otřesu mozku z minulého týdne a ve středu vůbec nenastoupila k tréninku.

Reklama