Hlavní obsah

Sdruženáři chtějí na MS zlomit nepřízeň osudu

OSLO

S odhodláním bojovat a zlomit nepřízeň osudu v sezóně vstoupí do mistrovství světa čeští sdruženáři. V sobotu je v Oslu čeká závod na středním můstku a běh na deset kilometrů volnou technikou. Trenér Luděk Šablatura nominoval Miroslava Dvořáka, Pavla Churavého, Tomáše Slavíka a Aleše Vodseďálka.

Článek

"Kluci jsou odhodlaní, budou bojovat o co nejlepší výsledek," řekl Šablatura před vstupem svých svěřenců do šampionátu. Před sezónou si Češi stanovili metu do desátého místa, ale v závodech SP se jim moc nedařilo. "Takže kdyby byla patnáctka, tak bychom v současném stavu, v jakém jsme, byli spokojeni," dodal Šablatura.

Nejlepší výsledek sezóny zajel začátkem prosince Dvořák, osmý a devátý v Lillehammeru, ale od té doby spíš dojížděl za třicítkou. Stejně na tom jsou Slavík a hlavně Churavý, který loni jezdil skvěle a byl pátý na olympijských hrách.

Nadějný Slavík

Naději na zlepšení ukázal v tréninku Slavík, který dokonce jedno z devíti tréninkových kol vyhrál. "Doufejme, že to zopakuje," řekl Šablatura.

Sdruženáři před mistrovstvím světa naposledy závodili před více než měsícem. Přes pauzu je největším favoritem vedoucí muž seriálu SP Jason Lamy Chappuis z Francie. K jeho největším sokům budou patřit Rakušané Felix Gottwald, Mario Stecher a Mikko Kokslien z Norska. Skáče se v 10:00, běžecká část odstartuje ve 13:00 hodin.

Reklama