Hlavní obsah

Sdruženář Slavík obsadil na MS v Oslu jedenácté místo

OSLO

Český reprezentant Tomáš Slavík obsadil v závodu v severské kombinaci na středním můstku na mistrovství světa v Oslu jedenácté místo. Pro zlato si doběhl Eric Frenzel z Německa. Devětadvacetiletý Slavík k dobrému umístění vykročil už v úvodní skokanské části, po které mu díky výkonu 99,5 m patřila dvanáctá příčka. Na desetikilometrové trati si pak v konečném pořadí o jedno místo polepšil a na vítěze ztratil 49 sekund.

Článek

Další český reprezentant Miroslav Dvořák obsadil 23. příčku, Aleš Vodseďálek skončil na 39. místě a Pavel Churavý do běžecké části nenastoupil.

"Skok i běh jsem předvedl nejlepší v sezóně, je to super," řekl sdruženář liberecké Dukly.

Dokonce finišoval ve skupince bojující o sedmé místo. "Byl jsem rád, že jsem držel kontakt, netahal jsem za delší konec, ale je pravda, že jsem vlastně ani nevěděl, že jedu o takové velké umístění," řekl Slavík.

Frenzel dopoledne předvedl suverénně nejdelší skok 109,5 m a vedení udržel i v běžecké části. Po stříbru ze štafety z předloňského mistrovství v Liberci získal první individuální medaili. "Jsem mistrem světa a v Oslu! Nic většího neexistuje," jásal Frenzel. "Něco takového jsem nečekal a teď jsem přešťastný," dodal.

Frenzel do cíle doběhl s náskokem téměř 12 vteřin před krajanem Tinem Edelmannem. Bronz vybojoval pětatřicetiletý Rakušan Felix Gottwald a získal už devátou medaili ze světových šampionátů. Obhájce titulu a olympijský šampion Američan Bill Demong skončil sedmý.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Oslu
Severská kombinace - skok na středním můstku/běh na 10 km
1. Frenzel 25:19,2, 2. Edelmann (oba Něm.) -11,9, 3. Gottwald (Rak.) -18,4, 4. Rydzek (Něm.) -22,9, 5. Watabe (Kap.) -25,5, 6. Kokslien (Nor.) -29,6, 7. Demong -46,2, 8. Lodwick (oba USA) -46,9, 9. Klemetsen (Nor.) -47,0, 10. Runggaldier (It.) -47,0, 11. Slavík -49,0, ...23. Dvořák -1:56,1, 39. Vodseďálek -3:49,6, Churavý (všichni ČR) po skoku odstoupil.

Reklama