Hlavní obsah

Slalom Bankovi opět nevyšel,2.kolo v Kranjské Goře pojede Trejbal

KRANJSKA GORA

Z trojice českých lyžařů postoupil do druhého kola slalomu Světového poháru v Kranjské Goře jen Filip Trejbal, který obsadil v první jízdě 18. místo. Ondřej Bank první kolo nedokončil, Kryštof Krýzl skončil na 33. příčce a postup mu unikl o 22 setin sekundy. V polovině mimořádně vyrovnaného závodu překvapivě vede Švéd Axel Bäck.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Lyžař Ondřej Bank.

Článek

Bankovi nevyšel plán vylepšit si pozici v hodnocení slalomu Světového poháru, aby si pojistil účast v této disciplíně ve finále seriálu v Lenzerheide. Před závodem ve Slovinsku mu patřilo 25. místo, poslední postupové.

Bank neuspěl v prvním kole slalomu ani v minulém závodu v bulharském Bansku. Předtím nedokončil druhou jízdu ve Schladmingu a v Kitzbühelu byl diskvalifikován.

Bäck, jehož maximem ve Světovém poháru je šesté místo, vede po prvním kole o setinu sekundy před Italem Manfredem Mölggem. Třetí je o další setinu zpět jiný Švéd Andre Myhrer.

První kolo nedokončil mimo jiné Francouz Jean-Baptiste Grange, který je druhý v průběžném pořadí slalomu SP, a lídr disciplíny Ivica Kostelič může v předstihu získat malý křišťálový globus. Chorvat potřebuje skončit nejhůře druhý, zatím mu patří sedmé místo.

Reklama