Hlavní obsah

Šlesingr skončil na MS dvanáctý ve vytrvalostním závodu

Český biatlonista Michal Šlesingr skončil dvanáctý v dnešním vytrvalostním závodu na 20 km na mistrovství světa v Chanty Mansijsku. Druhé zlato a čtvrtou medaili celkem už získal v Rusku Nor Tarjei Bö, druhý dojel Rus Maxim Maximov a třetí Rakušan Christoph Sumann.

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Michal Šlesingr

Článek

Šlesingr odstřílel první a druhou položku čistě a v polovině závodu se držel jen osm vteřin od bronzu. "Hlídal jsem si každou ránu, ale to je ve vytrvalostním závodě normální," uvedl Šlesingr na webu českého svazu. Při závěrečných dvou položkách, vleže i vstoje, ovšem vždy shodně netrefil třetí terč, nabral dvě trestné minuty a přišel o medailové šance.

"Ve třetím kole jsem se chytil Ole Einara Björndalena, který právě vybíhal ze startu. Jeho tempo v této fázi závodu na mě možná bylo moc rychlé, a pak to odnesla střelba. Navíc jsem v následujícím kole prožil i slušnou krizi," zapátral Šlesingr po původu chyb na střelnici.

Český reprezentant zopakoval umístění ze sprintu, jeho přáním na šampionátu je protlačit se alespoň na šestou pozici. "Další příležitost budu mít v závodě s hromadným startem, ale teď se především těším, až si po třetím závodě za čtyři dny odpočinu," dodal Šlesingr, podle něhož vedle náročného programu ubírá biatlonistům síly silný mráz. Teploty v dějišti se totiž stále blíží minus dvaceti stupňům.

Bö se vedle zlata z vytrvalostního závodu radoval v Chanty Masijsku ze zlata na úvod šampionátu ve smíšené štafetě, bronz získal ve sprintu i ve stíhacím závodu. "Je to nádherný pocit, tohle individuální zlato jsem moc chtěl," prohlásil Bö.

Po zlatu ve vytrvalostním závodu sahal Rakušan Sumann - devatenáctkrát vystřelil přesně, ale svoji poslední ránu v soutěži namířil špatně. Trestná minuta ho srazila z čela pořadí a jistého titulu k bronzovému kovu, který v závěru na trati uhájil.

Mistrovství světa v biatlonu v Chanty Mansijsku (Rusko):
Muži - vytrvalostní závod na 20 km:
1. Bö (Nor.) 48:29,9 min. (1 tr. minuta), 2. Maximov (Rus.) -40,0 (0), 3. Sumann (Rak.) -45,5 (1), 4. Svendsen (Nor.) -49,7 (2), 5. Ferry (Švéd.) -1:16,9 (1), 6. Björndalen (Nor.) -1:24,3 (1), 7. Greis -1:25,5 (1), 8. Birnbacher (oba Něm.) -1:27,5 (1), 9. Čudov (Rus.) -1:40,7 (0), 10. M. Fourcade (Fr.) -1:46,2 (3), ...12. Šlesingr -2:00,4 (2), 28. Vítek -3:33,0 (2), 55. Holubec -5:47,1 (2), 79. Soukup (všichni ČR) -7:48,5 (6).

Reklama