Hlavní obsah

Čeští skokané skončili v Lahti osmí, zvítězili Rakušané

LAHTI

Čeští skokané na lyžích obsadili osmé místo v předposledním závodu družstev v této sezoně. V Lahti triumfovali v rámci Světového poháru opět Rakušané. Ti nebyli na nejvyšším stupínku naposledy před rokem právě v tomto finském středisku.

Foto: David W Cerny, Reuters

Roman Koudelka

Článek

Kvarteto Roman Koudelka, Borek Sedlák, Jan Matura a Lukáš Hlava nemělo s postupem do druhého kola tentokrát žádné starosti, neboť při devíti účastnících od začátku zaujali jediné nepostupové místo Estonci. Češi však průměrnými skoky nemohli pomýšlet o moc výš a s Japonskem bojovali pouze o sedmou příčku. Ta nakonec o necelé dva body připadla Japoncům.

Jediný skok přes 120 metrů předvedl Koudelka v prvním kole (121 m). To Rakušané ve složení Gregor Schlierenzauer, Martin Koch, Andreas Kofler a Thomas Morgenstern měli všechny skoky delší a s bezpečným náskokem porazili Nory a Poláky. Nejdelším skokem dne 131,5 metru se blýskl Adam Malysz.

Na skokany čeká v Lahti ještě nedělní závod jednotlivců, do kterého zasáhne pět Čechů.

Závod SP ve skoku na lyžích v Lahti - družstva:
1. Rakousko (Schlierenzauer, Koch, Kofler, Morgenstern) 1086,0 b., 2. Norsko (Bardal, Evensen, Jacobsen, Hilde) 1065,3, 3. Polsko (Byrt, Zyla, Stoch, Malysz) 1028,3, 4. Německo 1017,9, 5. Slovinsko 999,7, 6. Finsko 950,1, ...8. Česko (Koudelka, Sedlák, Matura, Hlava) 937,7.

Reklama

Související témata: