Hlavní obsah

Skikrosař Kraus zakončil Světový pohár třetím místem

MYRKDALEN

Skikrosař Tomáš Kraus dojel v posledním závodě Světového poháru v norském Myrkdalenu na třetím místě a podruhé v sezoně se prosadil na stupně vítězů. Vyhrál úřadující mistr světa Christopher Delbosco z Kanady. Kraus dnes vyrovnal svůj nejlepší výsledek v sezoně, třetí byl i v únoru v kanadském Blue Mountain.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Mezi ženami vyhrála potřetí za sebou Švédka Anna Holmlundová a stala se celkovou vítězkou Světového poháru. Česká reprezentantka Nikol Kučerová vypadla ve čtvrtfinále, první jízda mužské vyřazovací části se stala konečnou také pro druhého českého zástupce Zdeňka Šafáře.

Kraus hravě vyhrál první jízdu a také ve čtvrtfinále byl nejrychlejší, když porazil i jistého celkového vítěze seriálu Andrease Matta. Stejného soupeře měl také v semifinále, v němž Rakušan z první pozice po chybě upadl. Kraus ovládl i semifinálovou jízdu, třebaže do ní vystartoval z nejnevýhodnější dráhy.

Stejnou startovní pozici dostal Kraus i do finále, ale tam už se mu nepodařilo dostat do bojů o vítězství. Do první zatáčky vjížděl jako poslední čtvrtý. Před ním ale jeden ze soupeřů upadl a Kraus si dojel podruhé v sezoně na stupně vítězů. "Ta druhá polovina sezony byla dobrá, takže nejsem letos zklamán, i když to nebylo úplně ono," řekl ČTK Kraus, který ve Světovém poháru obsadil celkové sedmé místo.

Celkem třikrát skončil těsně pod pódiem na čtvrté pozici včetně mistrovství světa. "Letos tam bylo hodně výsledků, které nevyšly jen těsně, takže je dobré vědět, že jsem pořád ve špičce," uvedl sedmatřicetiletý lyžař. "A že jsem nebezpečnej, to si uvědomuje víc lidí, což je dobré pro příští sezonu," prohlásil.

Dnes musel do nevýhodné startovací branky, neboť v celkovém hodnocení Světového poháru je Kraus na horším místě než jeho soupeři. "To vyhrané semifinále bylo skvělým startem a také trochu o štěstí, ale ve finále tam už byli ti nejlepší a bylo to hodně těžké," uznal Kraus. "Ale rozhodně letošní sezona byla lepší než minulá," dodal bývalý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články