Hlavní obsah

Chorvati odměnili Kosteliče nahotou, svah sjížděli v trenkách

ZÁHŘEB

Fanoušci chorvatského lyžaře Ivici Kosteliče splnili slib, ve kterém se zavázali nazí sjet na lyžích svah nedaleko Záhřebu, pokud vyhraje seriál Světového poháru. To se mu v uplynulém ročníku podařilo. Nakonec si ale lyžaři museli nechat trenýrky, uvedl zpravodajský server Croatian Times.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Chorvatský lyžař Ivica Kostelič líbá křišťálový glóbus pro vítěze Světového poháru.

Článek

"Slib je slib. Sice jsme nemohli jít úplně donaha, protože policie nám sdělila, že by to bylo nemravné," prohlásil jeden z účastníků.

Chorvatští fanoušci odměnili Ivicu Kosteliče za vítězství ve Světovém poháru sjezdem bez oblečení.foto: www.austriantimes.at

Chorvatský nápad naháčského skotačení na sněhu není ojedinělý. V dolnosaském Braunlage ve středním Německu se každoročně koná mistrovství světa v nahatém sáňkování. Letošní ročník si na konci února nenechalo ujít 17.000 diváků. Organizátoři nehledě na mráz povolují tradičně jen přilbu, rukavice a kalhotky nebo trenýrky.

Naháčské skotačení na sněhu v Německu. foto: www.freiluft-blog.de

Naopak čeští recesisté k zimním radovánkám přistoupili z jiného úhlu. Loni v červnu již podesáté uspořádali u jablonecké přehrady běh na klasických běžkách. Účastníci Prasoloppetu, tedy Prasova běhu, jak se největší lyžařská událost letních měsíců nazývá, musí do písčité a asfaltové stopy vyrazit v plné zimní výzbroji a výstroji.

Reklama

Související témata: