Hlavní obsah

Domácí tituly ve sprintu mají běžkaři Kožíšek a Chrástková

Dušan Kožíšek vyhrál podle očekávání sprint volnou technikou na mistrovství České republiky v běhu na lyžích v Harrachově. Druhý skončil Martin Koukal a třetí místo trochu nečekaně obsadil Lukáš Bauer, který se nakonec rozhodl startovat, třebaže původně chtěl jet až sobotní závod na 15 km volně.

Foto: Tomáš Nohejl

Lukáš Bauer skončil na domácím šampionátu třetí.

Článek

Sprint žen vyhrála překvapivě Martina Chrástková z Nového Města na Moravě, která se specializuje spíše na distanční tratě klasickou technikou. Ve finálové jízdě porazila Ivanu Janečkovou a Helenu Erbenovou, sestru Bauerovy ženy. Favoritka Eva Nývltová ve finále spadla a do cíle dojela se ztrátou.

Bauer se rozhodl jet na poslední chvíli. "Přijeli jsme nakonec s celou rodinou dřív," řekl ČTK Bauer. Třetí místo znamenající první sprinterskou medaili v kariéře jej potěšilo. "Ale je pravda, že kdyby ten sníh byl kvalitní a ne roztátý, asi bych od sprinterů dostal," připustil nejlepší český lyžař, jehož doménou jsou distanční tratě a nikoliv sprinty.

Kožíšek kromě mistrovského titulu vyhrál i sud plzeňského piva, protože nastoupil do závodu kvůli sázce ve volných trenýrkách, které si navlékl na kombinézu. "A málem jsem z toho měl průšvih, protože jsem prý znevažoval soupeře," usmíval se Kožíšek, který získal vůbec svůj první domácí titul. "Ale jezdilo se mi dobře," dodal.

Domácí šampionát pokračuje v sobotu závody na 15 km (muži) a 10 km (ženy) volnou technikou.

Mistrovství České republiky v běhu na lyžích v Harrachově:
Sprint volně:
Muži (1,4 km): 1. Kožíšek, 2. Koukal, 3. Bauer (všichni Dukla Liberec).
Ženy (1,1 km): 1. Chrástková (SK Nové Město na Moravě), 2. Janečková, 3. Erbenová (obě SKP Jablonec nad Nisou).

Reklama