Hlavní obsah

Sjezdař Bank vyhrál na MČR obří slalom a získal třináctý titul

ŠPINDLERŮV MLÝN

Lyžař Ondřej Bank potvrdil své výsadní postavení mezi domácími sjezdaři a v obřím slalomu v sobotu získal ve Špindlerově Mlýně letošní druhý titul. Mistrem republiky se stal už potřinácté v kariéře.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Bank

Článek

Třicetiletý Bank vyhrál suverénně o vteřinu a půl před reprezentačním kolegou Kryštofem Krýzlem. Bronz získal Martin Vráblík.

"Těžký to bylo, protože na začátku to nebylo tak jednoznačné. Kluci jezdí dobře a jsem vždycky rád, když se povede vyhrát," řekl Bank. Doufá, že třináctý titul nebude osudový. Náročnost závodu zvyšoval tající sníh a únava na konci sezony. "Motivace není perfektní, ale když člověk stojí na startu, tak chce jet rychle," uvedl Bank.

V cíli ho diváci vyhecovali, aby oslavil výhru po vzoru Švýcara Didiera Cuche. Bank si odepnul lyži, zkusil ji vyhodit a po otočce chytit, ale nepovedlo se mu to. "Výzvu jsem přijal, ale nikdy jsem to moc nezkoušel," smál se.

Loni Bank vyhrál na šampionátu všechny čtyři disciplíny, letos se radoval z titulu v superkombinaci a obřím slalomu. V super-G ho porazil Petr Záhrobský. Potřetí by Bank mohl vyhrát v neděli, kdy pojedou muži i ženy slalom.

Mistrovství ČR ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně:
Muži - obří slalom: 1. Bank 2:24,20, 2. Krýzl -1,52, 3. Vráblík (všichni ČR) -2,12, 4. Žampa (SR) -2,55, 5. Zika (ČR) -2,67, 6. Babušiak (SR) -3,97.

Reklama

Související témata: