Hlavní obsah

Běžkaři končí sezónu, Bauer nakonec pojede padesátku na Mísečkách

PRAHA

Lukáš Bauer nastoupí do sobotního závodu na 50 km klasickou technikou v rámci mistrovství České republiky v běhu na lyžích, třebaže vážně uvažoval o ukončení sezony. Důvodem je i skutečnost, že příští týden společně s Martinem Koukalem vyrazí na severskou Tour de Barents, kde se pojede o slušné finanční prémie.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Lyžař Lukáš Bauer

Článek

"Je to jedna z mála šancí ukázat se doma fanouškům a prezentovat partnery. Mám pořád chuť závodit a samozřejmě chci vyhrát," uvedl v tiskové zprávě Svazu lyžařů České republiky svahu čtvrtý muž konečného hodnocení Světového poháru.

Lyžaře však bude při Hančově memoriálu čekat náročná práce hlavně kvůli špatným sněhovým podmínkám. Dnes na Horních Mísečkách pršelo a lyžařský stadión je skoro celý pod vodou. Pojede se nejspíš na osmikilometrovém okruhu. "Bude to na hraně, ale odjedeme to. Kdo je zdravý, nastoupí, vždyť je to přece jen mistrák," řekl trenér Miroslav Petrásek.

Nemocní jsou Martin Jakš a Eva Nývltová, na startu nebudou ani Dušan Kožíšek, Martin Koukal a Petr Novák, kteří pojedou ve švýcarském Davosu závod Red Bull Nordix, skikros na běžkách. Jiří Magál naopak nastoupí, a zakončí tak nepovedenou sezonu. "Chtěl jsem končit už po mistrovství světa, ale vždycky se nechám přesvědčit," prohlásil.

Start na Mísečkách je už v devět hodin ráno, ženy absolvují 30 km klasicky.

Řezáče bude hlídat i manželka 

Konec sezóny čeká o víkendu také dálkového běžce Stanislava Řezáče, který ale bude bojovat o vítězství v mezinárodním seriálu Ski Classics. Pokud dojede v první osmičce a nejhůř čtyři pozice za zatím celkově druhým Švédem Jerrym Ahrlinem, stane se celkovým vítězem.

"Musím si ho hlídat. A kdybych jel náhodou blbě, odstupy musí naměřit manželka a zařvat je na mě," chystal se Řezáč. Čeká ho 65 kilometrů klasicky v norském Norefjellu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články