Hlavní obsah

Lyžař Bauer zakončil sezonu čtvrtým místem v Tour de Barents

ROVANIEMI

Běžec na lyžích Lukáš Bauer zakončil sezonu čtvrtým místem v závodu Tour de Barents ve Finsku. Po čtyřech etapách dnes v závěrečném stoupání zvítězil Francouz Jean Marc Gaillard, který porazil o pouhé dvě desetiny svého krajana Maurice Manificata. Třetí byl domácí Matti Heikkinen.

Foto: czech-ski.com

Lukáš Bauer s nejbližšími - synem Matyášem, dcerou Anetou, manželkou Kateřinou a maminkou

Článek

Bauer na prvního Gaillarda ztratil v součtu necelou minutu a čtvrt. Další český reprezentant Martin Koukal skončil šestnáctý a Ondřej Horyna dvacátý. Závodu žen dominovala Slovinka Petra Majdičová, která tak definitivně ukončila kariéru.

"Tour splnila, co jsem od ní očekával - kvalitně si zajezdit na konci sezony. Hlavní motto bylo si to na jaře užít bez větších stresů, ale když si navlíknu číslo, tak chci ostatní porazit. Trochu mě mrzí, že chyběl malý kousíček, abych byl lepší. Atmosféra ale byla uvolněnější než na svěťáku a závodění dobrý," uvedl Bauer na svém webu.

Třiatřicetiletý lyžař, letos třetí v Tour de Ski Světového poháru, se držel od začátku na čtvrtém místě. Čtvrtý doběhl v první etapě v norské Taně na klasické desítce i po přesunu do Finska v Inari na 15 km volně. Ve sprintu už v Rovaniemi skončil na 24. místě a ve stoupání na Ounasvära zaběhl pátý čas, což znamenalo celkově čtvrtou příčku.

Po návratu domů Bauer na čas odloží běžky a po dlouhé sezoně se chystá na odpočinek. "Lyžovat budu znovu nejdřív asi někde v tunelu tak v červenci. Teď se chci tři týdny až měsíc zaměřit na regeneraci a jen se občas jít proběhnout," řekl.

Reklama