Hlavní obsah

Válení po hotelech se Záhrobskou se nekoná, tvrdí přítel a trenér Strach

PRAHA

Tým Šárky Záhrobské vyměnil ledovec, kde už začala příprava na novou sezónu, za bitevní pole rodinné války, v níž se nešetří silnými slovními kalibry. I dokumenty předkládali lidé kolem závodnice: o jejích penězích, téměř 300 tisících eur, které měl vybrat otec, o konfliktu rodičů, z nichž matka podala trestní oznámení na Záhrobského. To vše přidali k slovním obviněním, jež lyžařka seslala na otce a svého bývalého trenéra, který též nešetří náboji.

Foto: Milan Malíček, Právo

Partner a kondiční trenér Šárky Záhrobské Antonín Strach

Článek

„Mám s maminkou skvělý vztah, jsem s ní v denním kontaktu. Mrzí mě, že tohle musím řešit,“ uvedla Záhrobská k vyhrocené situaci mezi rodiči. „Je to smutný příběh, obdivuji Šárku, co vydrží,“ podotkl Antonín Strach, kondiční trenér, kterého kdysi angažoval Záhrobský. Stal se z něj i přítel závodnice.

Poněkud podrážděně lidé kolem Záhrobské v minulosti reagovali na zmínky o tomto faktu. „Jsem před rozvodem, vážím si své manželky, s níž mám dospělá dvojčata a šestileté dítě,“ nasadil k otevřenosti muž, jehož Záhrobský označuje jako toho, kdo přispěl k tomu, že se dcera vymanila z jeho vlivu. A je podle něj spolu s koučem Pavlem Šťastným i zodpovědný za její výkonnostní propad. S despektem jako o pionýrském táboře hovořil Záhrobský, když zmiňoval nynější zázemí dcery.

Lyžařka Šárka Záhrobskáfoto: Právo/Milan Malíček

„Je to o pohodě, ta je pro ni důležitá,“ reagoval Strach. Mít partnera při tažení po střediscích podle něj není pro lyžaře na závadu. „Vonnová má kolem sebe manžela, Rieschová si bude brát muže, který pořád jezdí s ní. Pärsonová udržuje lesbický vztah, vozí s sebou i dítě a není problém,“ vypočítával Strach. „Válení po hotelech se nekoná. A Šárka pro mě není ani zdrojem peněz, jak jsem slyšel,“ tvrdil. Přiznal, že v SMS zprávách hrozil Záhrobskému, pomohlo to prý k dočasnému uklidnění situace.

Nejen on bránil svoji pozici. Tým žádá po Záhrobském omluvu Šťastnému. Podle otce lyžařky je kouč nekompetentní. A naznačil, že byl i na seznamech spolupracovníků StB. „Nepochybuju, že v přípravě děláme chyby,“ připustil Šťastný. „Já ale nepochybuju, že jsem se rozhodla správně, mohu soudit podle sebe, jak se cítím,“ uvedla lyžařka ke změnám, které otec sepsul. Co dál? Tečka i s ohledem na soudní jednání je v nedohlednu.

Reklama